Botoșani, județul cel mai lovit de secetă. 156 de localități nu au apă

foto: Guliver/Getty Images

Botoșaniul este județul cel mai lovit de secetă din România. Nu mai puțin de 156 de localități nu au apă. Urmează Iași, cu 90 de localități, Vrancea cu 37 de localități, Neamț cu 31 de localități, Gorj cu 28 de localități.

De asemenea, 266 de localități, care nu au sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale, sunt afectate de secetă cu fântâni secate (amplasate pe domeniul statului). Cele mai multe sunt în județele Botoșani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea.

Dorohoi se numără printre cele mai afectate zone din cauza secetei, potrivit Apele Române.

„În prezent, 266 de localități care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale, sunt afectate de secetă, respectiv au fântâni secate (amplasate pe domeniul public al statului). Cele mai multe localități rămân cele din județele: Botoșani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Olt și Gorj. Cele mai afectate județele Botoșani -150 localități din care partial și Municipiul Dorohoi, Vaslui – 62 localități, Bacău – 18 localități, Neamț – 12 localități, Suceava – 10 localități, Galați – 5 localități. Din cele 120 de secțiuni de monitorizare a secetei hidrologice, în 34 dintre acestea s-au înregistrat debite sub debitul minim necesar. Coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 79.28%, cu un volum de cca 3,439 miliarde metri cubi, fapt ce asigură necesarul de apă brută pentru beneficiari din sursa de apă de suprafață în regim centralizat”, precizează sursa citată.

Urmareste-ne pe Google News

https://www.botosaninews.ro/639661/social/o-companie-de-asigurari-obligata-sa-achite-daune-morale-de-500-000-lei-pentru-un-accident-rutier-produs-in-botosani/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *