Reacția primarului din Vorona după ce zeci de oameni au blocat un drum din localitate

Primarul în exercițiu al comunei Vorona, Aurel Ștefan, a reacționat după ce zeci de localnici din Icușeni au blocat un drum spre balastieră, nemulțumiți de disconfortul creat de mașinile de mare tonaj care trec prin zonă.

„Este o exploatație în condiții legale cu autorizațiile de rigoare, dar a intervenit nerespectarea căii de acces de către șoferii care asigură transportul produselor de balastieră”, a declarat, la Europa FM, primarul comunei.

Protestul de la Vorona, unde zeci de oameni au blocat un drum de acces, a fost spart de polițiști și jandarmi. Oamenii legii le-au precizat localnicilor că aceștia au nevoie de autorizație pentru a protesta.

Potrivit reprezentanților Poliției, la fața locului au fost direcționați polițiști de ordine publică, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Nu au fost constatate fapte de natură penală sau contravențională.

„Împreună cu jandarmeria, ne asigurăm că lucrurile nu degenerează și nu este tulburată ordinea și liniștea publică”, precizează reprezentanții Poliției.

Reamintim că miercuri dimineață, în jurul orei 10:30, în urma relaționării cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani s-au deplasat pe raza comunei Vorona, între localitățile Icușeni si Joldești, unde aproximativ 30 de persoane au blocat un drum de acces către DC 55 A cu cauciucuri și materiale lemnoase, nepermițând circulația camioanelor de mare tonaj pe drumul neasfaltat, din cauza disconfortului produs de acestea.

„În urma dialogului cu participanții, drumul a fost deblocat, iar cetățenilor li s-au adus la cunoștință prevederile Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. Conform prevederilor legale, adunările publice pot fi organizate doar după depunerea unei declarații prealabile scrise la primărie, cu cel puțin trei zile înainte de data desfășurării acestora”, precizează reprezentanții Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *