Zeci de profesori din Botoșani au primit note mai mici la titularizare, după contestații

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare la nivelul județului Botoșani a crescut la 45,4 %, cu 2,7 %  față de cea inițială (42,8%).

Anul acesta, la nivelul județului Botoșani, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 116În cazul a 114 contestații ( 98,27 %), notele au fost modificate astfel: pentru 69 de lucrări contestate notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 45 de lucrări notele inițiale au fost micșorate. 2 candidați au rămas cu notele nemodificate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație:  un candidat a obținut nota 10 (zece), 240 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 530 de lucrări, întrucât 48 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă/proba practică, minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă/proba practică, minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților care au obținut media de repartizare minimum 7 (șapte), conform art. 64 alin. (8) din Metodologia cadru, la concursul național, sesiunea 2024, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va avea loc în 1 august 2024, conform graficului afișat pe site la adresa https://isjbotosani.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *