Șoferița băută, care a ucis cu mașina patru oameni, printre care un botoșănean, a cerut schimbarea încadrării juridice. „A primit o lovitură din partea instanței”

La jumătatea lui iunie 2022, o șoferiță din Iași a pierdut controlul autoturismului din cauza vitezei, a lovit o casă şi apoi s-a oprit într-un grup de angajaţi ai Citadin, ucigând patru oameni, printre care și un botoșănean, și rănind trei. Adina Iuliana Ghervase avea o alcoolemie de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat la momentul producerii accidentului, scrie Adevarul. Ea a depus, între timp, o cerere de schimbare a încadrării juridice din omor calificat în ucidere din culpă, dar instanța s-a opus.

„Șoferița criminală din Iași, Ghervase Adina, care a omorât mai mulți muncitori ai societății Citadin, într-un accident de mașînă, a primit o lovitură din partea instanței. Cererea ei de schimbare a încadrării juridice a faptei din omor calificat in ucidere dim culpă, a fost respinsă de Tribunalul Iași. De menționat că această cerere vine că urmare a unei strategii tardive sau ca pură coincidență după ce Vlad Pascu a scăpat de acuzația de omor calificat pe cererea de schimbare a încadrării”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Șoferiţa Adina Ghervase este acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru că a condus cu viteză excesivă pe străzile Iașiului, a pierdut controlul autoturismului marca Alfa Romeo şi a intrat într-un grup de muncitori de la firma municipalității, Citadin Iași, care făcea lucrări semnalizate, pe carosabil.

Echipa de muncitori era formată din opt persoane. Doar una a scăpat teafără din accident, patru oameni murind, iar trei fiind răniți. La locul producerii acccidentului au sosit mai multe echipaje medicale, care au acordat primul ajutor victimelor. Din păcate, pentru cei patru lucrători, medicii nu mai putut face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *