5 DESTINAȚII de city break care te vor impresiona – Tu unde pleci în vacanță?

Sursa foto: Shutterstock.com

Apetitul românilor de a călători în străinătate a crescut în ultimii ani, conform celor mai recente rapoarte și evaluări. Perioada din afara sezonului de vârf este preferată de mulți dintre români, iar vacanțele de tip city break sunt din ce în ce mai apreciate. Europa are foarte multe destinații istorice și culturale care așteaptă să fie descoperite în mici vacanțe, iar pentru puțină inspirație, îți vom povesti despre cinci orașe unice. Acestea nu doar că sunt potrivite pentru amatorii de călătorie, dar și prietenoase cu toate tipurile de bugete.

 

Iată topul celor 5 destinații de vis, perfecte pentru mini vacanțe:

 

  • Madrid

Madrid este cunoscut pentru peisajele sale impresionante, arhitectura impunătoare, mâncăruri și băuturi delicioase și savuroase (precum tapas, churros, sangria etc.) și sentimentul de libertate specific spaniolilor. Pe lângă clădirile sale impresionante, transportul bine pus la punct și orele de siesta, Madridul este un oraș multicultural care oferă turiștilor un pachet complet, inclusiv nopți pline de aventură. 

De altfel, capitala găzduiește anual expoziții cu opere de artă semnate de mari pictori precum El Greco, Dalí sau Picasso. Adaugă pe lista ta de vizitat și Palatul Regal, Puerta del Sol și Plaza de Cibeles pentru un surplus de cultură și istorie spaniolă.

  • Atena

Capitala Greciei este o altă destinație de city break preferată de români. Cunoscută și sub apelativul de oraș-muzeu, Atena este apreciată pentru monumentele sale unice și arhitectura deosebită. Măreția Acropolei, piesa de rezistență a capitalei este una dintre cele mai vizitate cetăți din lume. Pe o colină stâncoasă, poți vizita această construcție impresionantă care era denumită, în antichitate, Cetatea Zeilor”. 

Sunt multe de povestit despre Atena, însă poți descoperi măcar o parte din magia acestui oraș, dacă îl pui pe lista ta de viitoare city break-uri.

  • Lisabona

Lisabona, frumoasa capitală a Portugaliei este preferată de cei care vor să schimbe radical peisajul est-european, cu unul mult mai plăcut și prietenos. Plină de simboluri fascinante, Lisabona îți poate oferi experiențe captivante: poți admira și achiziționa obiecte de ceramică unice în lume, te poți relaxa pe plaje de vis sau dansa pe ritmurile antrenantei muzici Fado. Așadar, Lisabona este cu siguranță o destinație superbă pentru un city break sau o lună de miere. 

În plus, nu uita că dacă alegi să călătorești cu mașina personală până la aeroport înainte de zborul tău spre Lisabona, ar fi bine să cauți o parcare din timp. Pe internet poți descoperi diferiți furnizori de parcări private și sigure din proximitatea aeroporturilor, spre exemplu încearcă să cauți informații contact Park4fly – apelează cu încredere la cei de aici pentru a-ți lăsa mașina într-un loc supravegheat în permanență.

 

  • Budapesta

Denumită și Parisul de Est”, capitala Ungariei este împărțită în două de frumoasa Dunăre albastră. Cu o istorie bogată în spate, Budapesta și-a păstrat farmecul austro-ungar de altădată, iar arhitectura imobilelor sale este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase din Europa. 

Mai mult decât atât, Budapesta are și trei insule potrivite pentru explorare de către amatorii de aventuri în natură. Dacă dorești să-i descoperi latura cosmopolită, atunci vizitează clădirea Parlamentului, castelul Buda și Bastionul pescarilor, printre altele.

  • Praga

Praga este un alt oraș preferat de turiștii străini pentru city break-uri. Situată pe râul Vltava, Praga este un oraș în care poți simți și admira istoria la fiecare pas. Nu degeaba i se spune și  Orașul celor o sută de piroane” (datorită clădirilor sale medievale fermecătoare).

În plus, cel mai mare castel din lume se află aici și are același nume precum capitala: Praga. Poți descoperi și Zidul Lennon” de lângă Ambasada Franței, un omagiu adus marelui cântăreț care și-a pierdut viața aici.


Așadar, acestea sunt cele 5 destinații superbe de city break pe care nu ar trebui să le ratezi! Nu uita că planificarea unei călătorii din timp și staționarea mașinii personale într-o parcare privată te poate ajuta să economisești o sumă de bani considerabilă. Care oraș ti-ar plăcea să-l vizitezi?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *