FOTO Sportivul din Botoșani cu 11 titluri de campion național. David are mentalitate de învingător și vrea să ajungă la Europene

La 19 ani, botoșăneanul David Daicu are nu mai puțin de 11 medalii de aur la competiții naționale de atletism. Pe celelalte nici nu le mai numără. Tânărul, care a copilărit în comuna Tudora, vrea să ajungă la Campionatele Europene și este convins că va putea face performanță acolo.

Botoșăneanul are o mentalitate de învingător. E determinat, îi place să dea totul atunci când își dorește ceva, nu se lasă învins deloc ușor și consideră că secretul performanței în sportul pe care îl practică este să îți găsești echilibrul fizic și mental.

Recent, tânărul a obținut medalia de aur la Campionatul Național de Atletism U20, care a avut loc la Craiova, în perioada 27 – 28 iulie.

„A fost o competiție destul de grea pentru mine, fiind și ultima din acest sezon competițional. A fost ultima competiție de marș de anul acesta. Am fost acolo, să zic „la cuțite” cu un concurent, dar a fost bine. Am reușit până la urmă să câștig. Obiectivul meu a fost să obțin medalia de aur. Anul acesta am obținut șase medalii de aur la campionate naționale”, ne-a declarat David.

Are 11 titluri de campion național și cinci de vicecampion național

Totul a pornit în urmă cu opt ani, când o nouă profesoară de educație fizică a ajuns la Școala Tiberiu Crudu din comuna Tudora. Alina Zaharie a fost cea care a descoperit că tânărul poate face performanță în atletism și de atunci îl susține și antrenează necondiționat. David este la Clubul Sportiv și la fiecare competiție la care participă câștigă medalie după medalie. A luat examenul de Bacalaureat, s-a înscris la Facultatea de Educație Fizică din Iași și muncește mai mult ca oricând pentru visul său.

Eu sper la o participare la campionatele europene în anii care urmează. Mă simt pregătit și motivat”, a spus David, care își pune speranțele în acest sens, în susținerea, ca și până acum, din partea antrenoarei sale, dar și a Clubului Sportiv.

Este un tânăr credincios și consideră că nimic nu se poate fără ajutorul lui Dumnezeu. Astfel că motivația, disciplina, perseverența, dar și credința sunt elementare pentru el.

„Să-ți dorești singur să ajungi undeva e foarte important. Motivația, știți cum este, e așa ca o urcare și un declin după aceea, dar perseverența și disciplina sunt liniare”, a mai adăugat David.

Ca orice sportiv care se respectă, David are grijă de corpul său, nu consumă orice, mănâncă sănătos, de preferat din gospodăria părinților săi, și foarte rar apelează la produse de tip fast-food sau sucuri carbogazoase. Se bucură în permanență de susținerea familiei sale și astfel el se poate concentra doar pe activitatea sportivă.

„Am început să merg la antrenamente din curiozitate și mi-a plăcut, am devenit pasionat. Am continuat, am rămas din ce în ce mai puțini, au fost trei și acum am rămas doar eu dintre cei cu care am plecat la drum”, mărturisește tânărul.

Botoșăneanul adoră călătoriile, îi place să descopere fiecare loc din țara noastră și mai nou și-a descoperit pasiunea pentru motociclism, așa că timpul liber și-l petrece pe două roți prin cele mai fascinante locuri.

„Încer că îmi fac timp și pentru mine pentru că, după părerea mea, este foarte important să ai și timp pentru tine fiindcă atunci te recreezi, te găsești pe tine că altfel ajungi să nu te mai recunoști la un moment dat”, spune David.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *