Percheziții la biroul și casa avocatei Geanina Poroșnicu, din cazul Alexandrei Ivanov. Vezi acuzațiile procurorilor!

Foto: Ziarul de Iasi

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice SICE au făcut o percheziție la biroul avocatului Geanina Poroșnicu. Anchetatorii au venit la Casa Iosef Zoller, domiciliu și totodata biroul avocatului. Aceștia au ridicat doi saci de probe.

Potrivit Dezvăluirea.ro, perchezițiile se efectuează într-un dosar de fraudă fiscală ce are legătură cu sumele uriașe încasate de Gianina Poroșnicu de la firmele de asigurări, drept despăgubiri în numele clienților săi, victime ale unor accident rutiere. Problema este că sume mari de bani încasate de Poroșnicu în acest mod, nu au fost fiscalizate. Poroșnicu încheia cu victimele accidentelor contracte prin intermediul persoanei juridice adică cabinetul său de avocat iar banii îi încasa în conturi deschise pe persoană fizică, cele două entități având niveluri diferite de impozitare.

De asemenea, o bună parte din banii încasați nu au fost declarați. În ediții anterioare am arătat că Poroșnicu percepe un procent de 30 la sută din despăgubirile încasate de victime. În alte situații procentul se majora deoarece la finalul procesului Poroșnicu inventa tot felul de cheltuieli pe care le-ar fi efectuat și deconta totul. Au fost situații în care, în final clienții nu se alegeau cu mare lucru. De asemenea, am arătat că au fost și situații în care Poroșnicu nu se prezenta la procese, clienții au reziliat contractele de asistență juridică dar cu toate acestea avocata i-a executat silit. Reamintim că la sfârșitul anului trecut, Gianina Poroșnicu a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului profesional.

Geanina Poroșnicu reprezintă familia botoșănencei Alexandrei Ivanov în procesul  legat de moartea acesteia pe patul de spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *