Un botoșănean, fost președinte de judecătorie, a primit titlul de Cetățean de Onoare al unui important municipiu

Foto: Catalin Arcu

Un botoșănean, fost președinte de judecătorie, a primit titlul de Cetățean de Onoare al unui important municipiu.  Fostul președinte al Judecătoriei Rădăuți și prozatorul Constantin Arcu a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Rădăuți.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a fost votat de consilierii locali pentru acordarea acestei distincții. Constantin Arcu este născut în localitatea Flămânzi din județul Botoșani. De altfel, el este cetățean de onoare și al orașului Flămânzi.

În perioada 1986-1996 a fost judecător în Rădăuți, fiind și președintele Judecătoriei din acest municipiu, după care, în perioada 1996-2005, a fost judecător la Tribunalul Suceava și la Curtea de Apel Suceava. Scriitor, profesor Emeritus al Universității „Al.I. Cuza” din Iași, botoșăneanul este autor al romanelor „Faima de dincolo de moarte” și „Tramvaiul 13”.

„Cu emoție și bucurie, am aflat că, în ședința Consiliului Local Rădăuți s-a votat proiectul de hotărâre prin care mi s-a conferit titlul de <Cetățean de Onoare al municipiului Rădăuți>. Mulțumesc inițiatorului acestui proiect, domnului primar Bogdan Loghin, precum și domnilor consilieri din Consiliul Local Rădăuți. Metaforic vorbind, printr-un act generos, domniile lor au legalizat starea de bucovinean pe care o aveam în fapt de ani și ani. Acum sunt fiu al Bucovinei cu act în regulă”, a spus Constantin Arcu.

Pe 14 august 2009, Constantin Arcu a devenit „Cetățean de Onoare al orașului Flămânzi”.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *