Creștere îngrijorătoare a cazurilor de violență în familie în județul Botoșani. Cinci ordine de protecție emise de polițiști în minivacanța de Rusalii

Creștere îngrijorătoare a cazurilor de violență în familie în județul Botoșani. În minivacanța de Rusalii, polițiștii au emis cinci ordine de protecție provizorie, pentru infracțiuni de violență în familie, față de agresori, fiind dispuse mai multe măsuri, printre care și cea de evacuare din domiciliu.

”Precizăm faptul că măsurile de siguranţă instituite în urma emiterii unui oridn de protecție, au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea altor fapte”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Astfel, Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit legii, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii: evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate; reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei; obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *