Concediu de odihnă suplimentar pentru angajații unei instituții din Botoșani. Vezi motivul!

Angajații Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșan vor primi concediu de odihnă suplimentar. Este vorba de salariații care lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare și care urmează să primească suplimentar șapte zile de concediu de odihnă.

Instituția publică a solicitat, printr-o adresă trimisă Consiliului Județean, acordarea acestui drept după ce s-a realizat o expertizare a locurilor de muncă.

Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani solicită aprobarea duratei concediului de odihnă suplimentar pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul acestei instituții. Se precizează că aceștia sunt salariați care lucrează în condițiile periculoase sau vătămătoare de muncă precizate în Buletinul de determinare prin expertizare a locurilor de muncă nr.28 din 08.11.2022, emis de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani, document care prezintă factorii identificați pe categorii de personal și locuri de muncă”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, acordarea dreptului la concediu de odihnă suplimentar pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani nu generează costuri suplimentare și nu va avea impact asupra atribuțiilor de serviciu ale salariaților pentru buna desfășurare a activității instituției.

Asemeni salariaților din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani, și angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au primit concediu suplimentar pentru munca desfășurată în condiții grele sau vătămătoare.

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *