Frumoasă și deșteaptă! Tânăra din Botoșani care a devenit inginer laborant la una dintre cele mai mari firme din România

O tânără din județul Botoșani a devenit inginer laborant la una dintre cele mai mari firme din România.  Andreea Maria Guraliuc absolventă a Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare USV Iași, specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare, face analize de laborator la făina care, în final, ajunge pe masa consumatorilor. Muncește de un an de zile la moara din Todireni.

Andreea este din Flămânzi, acolo unde a absolvit Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, iar ulterior a absolvit Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, din cadrul Universității ”Științele Vieții” Iași.

„Lucrez ca inginer laborant în cadrul firmei Panifcom de 11 luni, pe 10 iulie fac 1 an. Concret, efectuez analize la făina de grâu, respectiv conținutul de gluten, umiditatea, alfa amilaza. Recomand acest domeniu deoarece industria alimentară este nemuritoare, întotdeauna avem nevoie de hrană”, a declarat, pentru Lumea Satului, tânăra.

Aceasta lucrează în cadrul Grupului de firme Panifcom,  cu 100 de ani de existență. La moara din comuna Todireni, județul Botoșani, producția este de 100 tone/zi.

,,Aceasta are o capacitate de producție de 100 tone /zi, este complet automatizată, produce mai multe tipuri de faină, iar aproximativ 95% din producția morii are destinația PANIFCOM Iași, restul de 5% din cantitatea de faină obținută la moară este livrată către producători locali care dețin brutării artizanale’’, specifică Alina Luchian,  de la moara din comuna Todireni, județul Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *