Valeriu Iftime (64 ani) a câștigat, ca membru PNL, șefia Județului Botoșani cu un avans de 241 de voturi față de Lucian Trufin (PSD)
Spune că fără notorietatea din fotbal n-ar fi reușit să se impună în politică și dezvăluie că Ilie Bolojan, președinte CJ Bihor, a fost cel care i-a dat ideea de a candida, potrivit GOLAZO.RO
Valeriu Iftime susține că se va implica pentru a fi construit un stadion, cu 9.000 de locuri, care să fie “cu tribune în stil englezesc“
De duminică, Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, e noul președinte al Consiliului Județean. A participat din partea PNL și a câștigat după un duel extrem de strâns cu Lucian Trufin, de la PSD. Iftime s-a impus, cu un avans de doar 241 de voturi.
Iată ce a declarat Iftime într-un interviu dat publicației GOLAZO.RO!
Domnule Iftime, acum că ați intrat în politică, gata, lăsați echipa de fotbal?
-Nu mă las de fotbal, sub nicio formă nu voi face asta. Chiar înainte să vă răspund am închis telefonul cu Bogdan Andone, discutam transferuri.
“Până acum, mă luau la mișto. Nu o să mai fiu bătaia lor de joc”
Cu dumneavoastră președinte al Consiliului Județean, FC Botoșani o va duce mai bine?
-Nu cred că eu o să fiu mai puternic, deci nici clubul. Poate o să fiu mai influent în sfera asta politică, asta da. Și din această perspectivă, poate că o să pot mișca lucrurile în direcția în care să se construiască un stadion la Botoșani.
Până acum de ce nu s-a putut?
-Fiindcă până acum mă luau toți la mișto și râdeau de mine când punem pe masă proiectul unei arene. Acum, însă, fiind la acest nivel în politică, le va fi mai greu să facă asta. Uite, chestiunea asta am câștigat-o duminică. Să mă bage lumea în seamă și să nu mai fie tergiversate lucruri importante pentru oraș. Nu mai am cum să fiu de aici înainte bătaia lor de joc, așa cum s-a întâmplat des până acum. Voi avea un cuvânt de acum.
„Bani de la stat pentru salariile fotbaliștilor? Niciodată”
Și la ce proiect v-ați gândit în privința stadionului?
-Unul cu o capacitate de 9.000 de locuri, cu tribune englezești. Foarte important, construcția lui să permită echipei să nu se mute din Botoșani. Adică arena să fie ridicată pe etape, prima dată o tribună, apoi cele două peluze, etc.
Clubul va putea accepta bani mai mulți din partea autorității locale?
-Nu, pentru că oricum nu sunt bani de alocat. În plus, niciodată nu voi fi de acord ca din sumele de la stat să fie plătite salarii la un club privat. Altceva trebuie susținut, anume construcția unei baze pentru Academie, fonduri pentru copii și juniori. În această zonă ne-am chinuit teribil în toți acești ani. Banii de la autoritatea locală spre zona aceasta trebuie să meargă.
„În loc de tranziție energetică, mă ocup de apa de la Flămânzi”
Ce alte beneficii vă aduce acest nou rol?
-Beneficii? Pffai de mine, numai deservicii. Personal, nici un avantaj.
Chiar așa?
-Notați dezavantajele: program mai încărcat, o să fiu mai obosit, când eu la 60 de ani ar fi trebuit să mă relaxez mai mult, responsabilități majore în plus, așteptările mari ale oamenilor, dificultăți de a rezolva tot ce e de rezolvat. În loc să stau să susțin conferințe pe teme de tranziție energetică, acum trebuie să văd cum rezolv problema apei la Flămânzi. Dar am realizat că viața nu te duce doar unde vrei tu.
V-ați făcut mulți dușmani cu această candidatură?
-Mi-am creat adversități înainte de a candida. Le atrăgeam mereu atenția, acolo trebuie făcut așa, acolo așa, lucruri care m-au transformat în dușmanul unora.
Credeți că dacă n-ați fi fost în fotbal, ați fi câștigat?
-Nu cred! În oraș, da, lumea mă știe, nu degeaba sunt cel mai mare angajator, plătesc cele mai mari impozite, dar la țară, notorietatea mea a fost datorită fotbalului.
“Fără fotbal n-aș fi câștigat”
Vă știa lumea de la țară pentru că erați patron la FC Botoșani?
-În orice sat și comună mergeam, nu e nici o exagerare, toți mă întrebau de fotbal și mă rugau să fac ceva să nu dispară echipa, să nu pice. Lupta formidabilă pe care am dus-o pentru a evita retrogradarea a creat o emulație fantastică. Ultimele 3 meciuri acasă, cu Dinamo, Voluntari și barajul cu Mioveni, le-am disputat cu stadionul plin. A fost un mare avantaj, poate decisiv pentru mine în duelul pentru Consiliul Județean, minunea reușită de club, că s-a salvat. Vă imaginați că n-aveam cum să programez că se va întâmpla așa ceva în campania electorală. A fost destin.
„Nu voi fi mincinos! Voi fi om serios”
Cine v-a dat ideea de a candida?
-Primul a fost Ilie Bolojan, șeful Consiliului Județean Bihor. Apoi, Nicolae Ciucă. Când ești rugat de la acest nivel, n-aveam cum să refuz.
Și ce le promiteți oamenilor?
-Că nu voi fi mincinos.
Se spune despre cei care prind un culoar în politică faptul că sunt luați repede de val și se visează în alte funcții și mai mari. Dumneavoastră spre ce funcție mai mare visați acum?
-Hahaha! Vă dau cuvântul de onoare că habar nu am în acest moment. Vreau doar să fiu om serios și de aici înainte.
Iftime, în contractul de 260 de milioane de euro cu Primăria București
În toamna lui 2022, Valeriu Iftime a câștigat, împreună cu alte 5 firme, un contract gigant cu Primăria Capitalei, în valoare de 260.000.000 de euro.
Contractul prevede reabilitarea a 210 kilometri din rețeaua de termoficare. Una dintre cele 6 companii câștigătoare a fost Elsaco Electronic, deținută de patronul lui FC Botoșani.
Cei 210 kilometri au fost împărțiți în 5 loturi, de câte aproximativ 40 de kilometri fiecare, iar firma lui Iftime va fi implicată la 3 loturi. În anul 2023, Elsaco a avut venituri de aproape 90 de milioane de euro și a realizat un profit de peste 7 milioane de euro, scrie GOLAZO.RO
Urmăreşte-ne pe Google News! |