Fundația Medicală „Providența” a Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu Policlinica și Spitalul „Providența” a desfășurat în ziua de 11 iunie o Caravană medicală pe raza municipiului Dorohoi, în comuna Șendriceni, județul Botoșani, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite pentru un grup 35 de copii și 20 de persoane adulte vulnerabile, fără posibilități materiale.
Evenimentul a avut loc chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Luca al Crimeei doctorul fără de arginți care este ocrotitorul multor așezăminte sociale și biserici de la noi din țară. Serviciile socio-medicale au fost acordate la C. M. I. Dr. Alina Ciurariu și la Cabinetul Școlar din cadrul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță ” Șendriceni coordonat de asistenta medicala Alina Ignat.
„Pentru a organiza în bune condiții activitatea cu caracter socio-medical, am fost sprijiniți de pr. Ionuț – Ștefan Apetrei protoiereu de Dorohoi, de subsemnatul, pr. misionar de caritate în cadrul Spitalul Municipal din Dorohoi și de Parintele Daniel Precob de la Protopopiatul Dorohoi Copiii au beneficiat de consult pediatric, iar persoanele adulte au beneficiat de consult de medicină internă, EKG (electrocardiogramă) și ecografie generală. La activitate a participat o echipă de asistenți medicali ai policlinicii și medici din cadrul acestei unități medicale: dr. Bârleanu Andreea Nicol , medic primar medicină internă și dr. Rusu Lavinia, medic specialist pediatru, precum și asistentul social Emilia Gheorghiasa, coordonatorul Centrului de suport. Aleasă prețuire și mulțumiri respectuase adresăm domnului Primar reales ing. Dohotariu Marin asistentelor Cical Saveta și Costanta Repciuc cât și inimoasei Pațica Dohotaru deasemeni asistentului comunitar Amc Mirela Cical care s-au implicat cu dragoste în această activitate socio – medicală. Ce recunoștință și aleasă prețuire mulțumim pentru găzduire și domnului Director al Liceului Tehnologic ing. Viorel Dohotaru care ne-a inlesnit și revizitarea expoziției maestrului Alecu Ivan – Ghilea fiu al comunei Șendriceni care are expusă întreaga lui opera aici la această vestită,, Școală normală ” cum era cunoscut în perioada interbelică actualul liceu”, a precizat preotul Teodor Ciurariu.