Pentru că nu a finalizat la termen strada Petru Rareş, Primăria va percepe constructorului taxa pentru ocuparea locului public

avarie petru raresReprezentanţii Primăriei Botoşani sunt decişi să taxeze firma Hidroconstrucţia pentru tergiversarea lucrării de pe strada Petru Rareş. Lucrarea a început în luna decembrie a anului trecut şi, deşi s-au dat mai multe termene de finalizare, aceasta nu a fost finalizată nici până la această dată. De atunci, strada Petru Rareş este închisă circulaţiei. Din acest motiv, Primăria va taxa Hidroconstrucţia pentru ocuparea locului public, taxa urmând să ajungă la câteva zeci de milioane lei vechi.

Nu este terminată încă lucrarea şi îmi este ruşine şi mie să mai dau vreun termen. Nu noi lucrăm acolo, ci Hidroconstrucţia. Am dat o lună-două, trei, însă ne este ruşine şi nouă să mai dăm vreun termen acum. Este o lucrarea complexă, nu spun că nu, dar care să dureze opt luni de zile. În niciun caz. Firma poate fi sancţionată şi poate fi calculată o taxă de ocupare loc public pentru lucrarea respectivă. Şi asta o să facem. O să calculăm pe toată perioada cât a fost, pentru că este un disconfort pentru şoferii care trebuie să ocolească rutele„, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Taxa pentru ocuparea locului public va fi calculată pe o perioadă de opt luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *