Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că sunt asigurate medicamentele de strictă urgenţă, însă mai apar unele sincope în aprovizionare cu alte tipuri de medicamente, dar nu din vina administraţiei spitalului, ci pentru că de multe ori furnizorii se află în imposibilitatea de a le asigura. Mihaela Miler, directorul medical al unităţii spitaliceşti, afirmă însă că spitalul nu are datorii la furnizorii de medicamente.
„Aprovizionarea se face ciclic, din cauza depozitelor. La depozite ceri 1000 de fiole şi îţi trimit 200. Motivează că nu au în depozit. Plus formalităţile de achiziţionare. De exemplu, noi am încheiat contract cu Casa şi a trebuit să încheiem contracte noi. Şi atunci începe licitaţia, care ţine 52 de zile pe SEAP. Se poate aduce orice şi se aduce, dar nu depinde numai de noi. Şi sunt sincope de o zi- de două-trei”, a precizat Miler.
Directorul medical mai spune că există şi situaţii când unele dintre medicamentele comandate nu se mai află în depozite, cum ar fi metoclopramidul injectabil.