Centru de diagnostic multifuncţional pentru locuitorii din Darabani: Trei cabinete de specialitate vor funcţiona în acest centru

Rodica Hutuleac, sefa Casei de Asigurari de Sanatate Botosani
Rodica Hutuleac, sefa Casei de Asigurari de Sanatate Botosani

Oraşul Darabani are un centru de diagnostic multifuncţional. Acesta va funcţiona în subordinea Spitalului municipal Dorohoi. Pentru început vor funcţiona trei cabinete de specialitate, respectiv interne, pediatrie şi ginecologie.  

Va fi spitalizare de zi, laborator de analize medicale şi radiologie. Cu laboratorul de analize medicale şi radiologie nu se poate intra în contract cu Casa, pentru că nu sunt acreditate. Pot să lucreze însă contracost şi cred că totuşi şi acesta este un avantaj pentru cetăţenii de acolo că nu trebuie să mai umble la Dorohoi şi Botoşani”, a precizat Rodica Huţuleac, şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Cabinetele medicale vor intra însă în contract cu instituţia de asigurări de sănătate. Documentele pentru funcţionarea centrului de diagnostic multifuncţional de la Darabani au fost trimise la Ministerul Sănătăţii pentru a primi ordinul ministrului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *