Sindicatul de la Maternitatea Botoşani a solicitat sprijinul autorităţilor judeţului pentru ca spitalul să ajungă la nivelul II de clasificare

Maternitatea BotosaniVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, s-a arătat nemulţumit de faptul că managerii spitalelor subordonate CJ nu au trimis nici la aceasta data situaţia financiară a unităţilor după noua finanţare. Aroşoaie susţine că s-a solicitat situaţia respectivă încă de la începutul lunii iulie, din momentul în care spitalele au primit finanţare, conform clasificării făcute de Ministerul Sănătăţii, însă managerii nu au catadicsit să o facă.  

Până la data de azi nu am primit nimic. Am solicitat o simulare financiare. Considerăm că este un fel de insubordonare a spitalelor”, a precizat Aroşoaie.

Acesta susţine că doar sindicatul de la Maternitatea Botoşani a trimis un memoriu prin care arată că unitatea spitalicească nu este de acord cu comasarea, însă solicită sprijin din partea autorităţilor judeţului ca unitatea să ajungă una de gradul II.

Sindicatul de la Maternitatea Botoşani solicită ajutor ca să se realizeze unitate de nivel 2 M. Deci, solicită ajutor pentru menţinerea personalităţii juridice a instituţiei şi obţinerea unui plan de conformare pentru nivel superior. În memoriu se mai spune că sindicatul este de acord cu păstrarea locului de muncă a salariaţilor, cu riscul diminuării salariilor aferente„, a mai spus Aroşoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *