Folosește un credit ipotecar și mută-te în casă nouă

Un credit ipotecar este un credit acordat pe termen lung de către o bancă sau de oricare instituție financiară. Scopul, așa cum ne spune și numele, este pentru achiziția unei locuințe. Să nu vă imaginați că banca vă dă o sacosă de bani și puteți face orice cu ei, nici vorbă. Condițiile acestui tip de credit sunt destul de stricte și procedurile de acordare sunt respectate întocmai.

De asemenea, poți apela la acest tip de credit dacă vrei să refinanțezi un credit ipotecare existent. Condițiile sunt la fel, doar că, desigur, dobânda este mai mică, acesta fiind principalul motiv pentru care oamenii apelează la acest tip de credit, cel de refinanțare.

Un aspect deloc de neglijat este perioada lungă de rambursare. Aceasta poate varia de la 10 la 30 de ani, în funcție de mulți factori.

Creditul ipotecar însă are criteriile sale specifice de acordare. Pentru a fi eligibil accesării acestui tip de credit trebuie să îndeplinești anume criterii de eligibilitate. Unul dintre ele, foarte important este să ai un istoric bun de credite. Ce înseamnă acest lucru? Să nu fii înregistrat cu datorii la bănci, să fii un bun platnic, adică. Acest aspect te plasează instant pe o poziție favorabilă când mergi la bancă pentru a solicita un credit ipotecar.

Un venit stabil este la fel de important în cadrul criteriilor de acordare a unui credit ipotecar. E adevărat că în timpurile noastre acest lucru este o necunoscută (cel puțin în mediul privat), dar nu este imposibil de realizat.

Un alt aspect important este avansul pe care trebuie să îl plătești pentru achiziție. În general acesta se calculează procentual din valoarea totală de achiziție. Matematica acestui avans are un principiu simplu: cu cât avansul este mai mare, cu atât mai mică va fi suma de rambursat băncii, implicit dobânda.

În funcție de nevoile tale, ai de ales între mai multe tipuri de credite ipotecare:

  • Credite ipotecare cu dobândă fixă: Rata dobânzii la acest tip de credit ipotecar rămâne aceeași pe toată durata împrumutului. Acest lucru poate oferi stabilitate bugetului dvs., deoarece știți exact cât va fi plata lunară în fiecare lună.
  • Credite ipotecare cu dobândă variabilă: Rata dobânzii la acest tip de credit ipotecar poate varia în sus sau în jos în funcție de piață. Plățile lunare pot fluctua ca urmare a modificărilor ratei dobânzii.

Pe de altă parte avem posibilitatea de achiziții, de valoare mai mică,  prin cardul de credit.

Un card de credit este un instrument de plată emis de o bancă sau o instituție financiară care permite utilizatorului să împrumute bani pentru a achiziționa bunuri și servicii.

Atenție însă la anumite aspecte, cum ar fi:

  • Limită de credit
  • Dobândă
  • Perioadă de grație
  • Comisioane
  • Recompense

Poate te întrebi cât de greu poate să fie să obții unul.

Pentru a obține un card de credit, va trebui să îndeplinești anumite criterii de eligibilitate, stabilite de banca sau instituția financiară emitentă. În general acestea au legătură cu un venit stabil și cu calitatea de ”bun platnic”, deci nu sunt condiții imposibil de îndeplinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *