Gabriela Munteanu predă de 24 de ani într-un sat de la granița cu Ucraina. În județul Botoşani, la Hilişeu-Horia, nu a speriat-o nici războiul mai rău ca scenariul în care elevii ei să nu aibă o dezvoltare armonioasă. Are 22 la număr şi pentru toți şi-a propus planuri mari anul acesta: îi ajută să folosească matematica în situații de zi cu zi şi să se împrietenească cu natura.
Dar aşa ceva nu se învață în bănci aşa că Gabriela a gândit un spațiu de învățare outdoor în curtea școlii, proiectul său de numerație de sfârșit de an susținut de BCR. Spațiul nu l-a amenajat singură, ci cu ajutorul celor 22 de elevi și 10 părinți care au adus bușteni la școală și s-au apucat de treabă. Pe lângă faptul că a antrenat o întreagă comunitate, învățătoarea a fost atentă și la tema pe care un copil i-a lăsat-o. Rugămintea de a-i aduce la școală sarmale de post. Ceea ce a și făcut.
Gabriela e foarte mândră şi optimistă orele de științe, matematica, arte vizuale sau joc și mișcare vor deveni mai atractive și mai interesante. Copiii vor putea cântări cu diverse unități de măsură nisipul din lada de nisip, vor putea învăța de pe butuci colorați divers și numerotați vecinii numerelor, vor vedea și desena plantele din jurul lor, cât şi îşi vor dezvolta curajul de a vorbi în public și de a-și susține propria părere de pe scena special construită pentru ei.
Până acum au reușit să amenajeze aproximativ 70% din spațiu outdoor într-un timp record.
„Sunt mândri tare de ce au realizat și eu tare mândră, că sunt copiii mei!”, spune Gabriela, potrivit Teach for for Romania.
Urmăreşte-ne pe Google News! |