Românii din mai multe județe din țară pot beneficia de detectoare de fum gratuite prin intermediul campaniei „Detector pentru viață”. Campania „Detector pentru viață” pentru protejarea vieții în caz de incendiu și intoxicare cu monoxid de carbon a continuat să se extindă în mai multe localități din întreaga țară, fiind parte a unei inițiative desfășurate de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid. Echipamentele de siguranță, inclusiv detectoarele de fum și de monoxid de carbon, au fost montate în mai multe gospodării din 15 localități ale județului Timiș, urmând să fie implementate și în alte zone.
Campania s-a extins și în județul Suceava, cuprinzând 15 comune. Astfel, locuitorii din localități precum Baia, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Dumbrăveni, Fundu Moldovei și altele vor beneficia de aceste echipamente de protecție.
Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează instalarea gratuită a 7.500 de detectoare de fum și 2.500 de detectoare de monoxid de carbon în locuințele din 20 de județe din România, zone cu un istoric semnificativ de incendii și pierderi de vieți omenești.
Județele nominalizate în cadrul acestui proiect sunt: Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Statisticile alarmante arată că anul trecut au avut loc peste 6.600 de incendii la locuințe în România, soldate cu 1.125 de persoane afectate și 268 decese. Această campanie își propune să reducă aceste cifre tragice prin promovarea echipamentelor de siguranță, care pot face diferența în detectarea și limitarea efectelor unui incendiu sau a scăpărilor de gaz, având astfel un impact pozitiv în salvarea de vieți și protejarea bunurilor, potrivit Antena 3 CNN
Bătaie pe două posturi de șofer la Primăria Botoșani: 35 de persoane și-au depus dosare