Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar: Uniformele şcolare nu pot fi incluse cu forţa în şcoli

Inspectorul scolar general, Ada Macovei
Inspectorul scolar general, Ada Macovei

Aceasta a precizat că există la ora actuală unităţi de învăţământ în care deja ideea uniformelor a fost agreată, însă şi şcoli unde nu se pune problema introducerii acestora. Şefa IŞJ a precizat că la ora actuală există un proiect la nivel naţional în ceea ce priveşte introducerea uniformelor la clasele I-VIII.

Ne-am dori să fie un proiect generalizat, dar deocamdată se pilotează. Există şi şcoli unde au fost nemulţumiri din partea părinţilor, pentru că au fost plătite uniformele şi nu au fost aduse. Începând cu acest an şcolar, poate că situaţii de acest gen nu vor mai fi înregistrate. Nimic nu este obligatoriu, dar apartenenţa la o instituţie conduce la dezvoltarea culturii instituţionale, la socializarea copiilor, la crearea unui mediu în care aceştia să se poată dezvolta şi intelectual şi să aibă asigurată integritatea fizică„, a spus Ada Macovei.

Reprezentanţii IŞJ vor solicita situaţii din şcoli, săptămâna viitoare, cu privire la introducerea sau nu a uniformelor şcolare. Ei spun că este imposibil să fie duse la îndeplinire astfel de măsuri fără cooperarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *