Trei licee din Botoşani nu-şi vor realiza planul de şcolarizare: Cadrele didactice din aceste şcoli riscă să-şi piardă catedrele

Este vorba de  Grup Şcolar de Industrie Uşoară, Grup Şcolar Agricol şi Grup Şcolar „Elie Radu”. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că situaţia este încă provizorie, dat fiind faptul că admiterea se va realiza şi în luna septembrie.

Sunt câteva unităţi de învăţământ, aceleaşi ca şi anul trecut, cu probleme în ceea ce priveşte realizarea numărului de clase propus şi aprobat de Inspectoratul Şcolar. Solicitările unităţilor de învăţământ au fost mai mari, dar în Consiliul de Administraţie al IŞJ au fost aprobate doar un număr de clase care să corespundă cu cel de anul trecut şi, cu toate acestea, avem încă probleme„, a spus Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

Potrivit acesteia, la Grupul Şcolar „Elie Radu” sunt cinci clase care nu au fost ocupate cu elevi, la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară sunt patru clase, la Grup Şcolar Agricol- trei clase, iar în alte unităţi de învăţământ câte două sau o clasă. Această situaţie va conduce la restrângeri de activitate în rândul profesorilor, iar mutarea lor în altă unitate de învăţământ nu va fi posibilă.

Există câteva probleme legate de nerealizarea planului de şcolarizare în ceea ce priveşte, mai ales, restrângerile de activitate nesoluţionate. Există aici nişte cadre didactice titulare, cu performanţe, care, din păcate, intră în restrângere de activitate în afara calendarului stabilit, din cauză că numărul de clase propus nu este realist. Directorii încă mai speră că vor realiza suficiente clase pentru a-şi păstra oamenii în şcoală„, a adăugat şefa IŞJ, care spune că vina în ceea ce priveşte nerealizarea claselor poate fi dată şi de societatea în care trăim.

Încă nu suntem conştienţi de nevoia de a avea oameni calificaţi în toate domeniile de activitate şi refuzăm să ne trimitem copii la acele grupuri şcolare sau licee tehnologice, în speranţa că toţi copii vor urma facultăţi de profil umanist şi realist, în niciun caz tehnic. Este o greşeală în ceea ce priveşte această abordare„, a completat Ada Macovei.

2 thoughts on “Trei licee din Botoşani nu-şi vor realiza planul de şcolarizare: Cadrele didactice din aceste şcoli riscă să-şi piardă catedrele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *