Mariana Pitrop, doctorița care era de gardă în noaptea în care gravida Alexandra Ivanov a murit în condiții suspecte în Maternitatea din Botoşani, dă o palmă justiției din orașul amintit: a cerut strămutarea, invocând faptul că instanța din orașul în care s-a produs tragedia nu ar putea fi echidistantă.
Doctorița Mariana Pitrop, care este susținută de colegii din spitalul în care se dădeau șpăgi pentru angajare a contestat în instanță decizia de concediere. Deși în procesul respectiv încă nu a avut loc primul termen, doctorița a cerut, recent, strămutarea dosarului, pe motiv că judecătorii din localitate ar putea fi influențați în luarea deciziei, scrie SpyNews.
Mariana Pitrop a fost audiată în calitate de suspect în dosarul morții tinerei Alexandra Ivanov, care a murit în chinuri groaznice în Maternitatea din Botoşani, sufocată, fiindcă plămânii i-au cedat din cauza infecției provocate de fătul intrat în putrefacție.
„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfăşurat pe durata a şase ore, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medicole-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfăşurare„, se preciza în comunicatul Parchetului, care a efectuat trei percheziţii, atât la locuinţa medicului, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov, pentru a ridica mai multe documente.
Medicii din spitalul în care se făceau angajări pe șpăgi au făcut scut în jurul doctoriței Pitrop și au comtestat decizia de concediere a acesteia: „În acesti ani de activitate, Dr. Pitrop Mariana a adus pe lume mii de copii, a efectuat mii de operatii dificile, NU A AVUT NICI UN INCIDENT, NICI O ABATERE, dovedind ca este un medic responsabil”, au transmis aceştia, conform publicației Monitorul de Botoșani. Diagnostice contestate de medici Medicii mai adaugă în nota de protest că, unanim, nu ar fi adoptat, în acel moment, altă conduită terapeutică, decât „abţinerea de la un chiuretaj la limită, care ar fi putut agrava situaţia, spre o hemoragie genitala greu controlabila, generatoare de complicatii importante”. Aceştia nu sunt de acord nici cu raportul preliminar al Medicinei Legale din cazul Alexandrei. Potrivit aceleiași publicații, medicii contestă în documentul semnat diagnosticele de edem pulmonar acut şi sepsis, noteaza SpyNews.