Toxinfecţie alimentară în masă într-o tabără din Ipoteşti: Nouă sudenţi-actori au ajuns la spital

ambulanta interventie Nouă studenţi la actorie, din Arad şi Bucureşti, au ajuns la spital, sâmbătă dimineaţă, din cauza unei toxiinfecţii alimentare. Tinerii, cu vârste între 19 şi 31 de ani, se aflau de aproape o săptămână la Memorialul Ipoteşti, care a găzduieşte, în perioada 10-24 iulie, cea de-a III-a ediţie a Academiei itinerante Andrei Şerban.

Potrivit cadrelor medicale, cei nouă tineri au solicitat sprijinul cadrelor de la ambulanţă, după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă dimineaţă acuzau dureri de stomac, diaree şi stări de vomă.

Ei au spus cadrelor medicale că au mâncat, de la un restaurant care furnizează mâncare în regim de catering, ciulama de ciuperci cu smântână. Cei nouă studenţi, actori şi regizori, au fost transportaţi cu două ambulanţe, de urgenţă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar trei dintre aceştia au refizat internarea la Spitalul de Boli Infecţioase.

Şase au fost duşi cu ambulanţa la Infecţioase, însă şi aici trei au semnat că nu vor să fie internaţi, rămânând în spital pentru tratament şi investigaţii medicale doar trei. Cazul a fost preluat şi de Direcţia de Sănătate Publică. Au fost prelevate probe pentru a se stabili cauza exactă a toxiinfecţiei alimentare.

La atelierele-rezidenţă ale ediţiei 2011 participă 70 de tineri actori şi studenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *