Căminul pentru persoane vârstnice din Truşeşti se deschide în august

Căminul pentru persoane vârstânice din Truşeşti, înfiinţat în locul spitalului, va deveni funcţional începând cu 1 august. Unitatea este finanţată de Ministerul Muncii, prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, şi va dispune de o capacitate de 60 de locuri. Sebastian Tocariu, directorul AJPS, a declarat că urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc şedinţa de acreditare a unităţii.

Ei au adus toate documentele ca să le dăm acreditarea de funcţionare ca furnizor de servicii sociale„, a precizat Tocariu.

Acesta susţine că unitatea are ocupate aproape toate locurile, aceasta fiind de altfel una din condiţiile pentru ca unitatea să funcţioneze la parametri normali şi să nu fie disponibilizări de personal.

Condiţiile oferite vârstnicilor vor fi la standarde ridicate, într-o cameră modernă urmând să locuiască doar doi bătrâni. Mai mult, cei 60 de bătrâni vor fi îngrijiţi de 30 de angajaţi, raportul fiind de un angajat la doi asistaţi. Subvenţia acordată de stat pentru acest cămin se ridică la aproape 85 mii lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *