Procesul dintre Prefectură şi Consiliul Judeţean pe organizarea referendumului se lungeşte. Judecatorii au amânat soluţia

prefectura si CJMagistraţii de la Tribunalul Botoşani au amânat, vineri, soluţia în procesul deschis de prefectul Cristian Roman împotriva Consiliului Judeţean (CJ) în privinţa organizarea referendumului pentru consultarea  populaţiei cu privire la desfiinţarea judeţului Botoşani. Astfel, s-a stabilit un nou termen pe 16 august, pentru că CJ a depus în instanţă o întâmpinare, iar Prefectura a solicitat un nou terme pentru a lua la cunoştinţă conţinutul întâmpinării.

Reprezentanţii organizaţiei judeţene a PSD au declarat că nu-i miră decizia judecătorilor şi că se încearcă tergiversarea cazului în ideea ca acest referendum să nu mai poată fi organizat la nivel local.

Referitor la decizia privind amânarea sentinţei în cazul organizării referendumului la nivelul judeţului Botoşani până pe 16 august, reprezintă o tergiversare, pentru că au fost îndeplinite toate condiţiile privind organizarea referendumului şi era acea întrebare privind desfiinţarea sau menţinerea judeţului Botoşani. În concluzie, îmi exprim o uşoară surprindere cu privire la această poziţie, dar viaţa îşi urmează cursul şi pe viitor va rezulta faptul că noi am avut dreptate prin poziţia pe care am avut-o privind organizarea referendumului. Nimic nu ne mai surprinde prin poziţia luată de actualii guvernanţi şi prin influenţa pe care şi-o manifestă actualii guvernanţi prin toate sectoarele„, a spus Gheorghe Marcu, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Pe 30 iunie, consilierii judeţeni au decis organizarea unui referendum, însă prefectul a atacat hotărârea în contencios- administrativ. Astfel, până la pronunţarea instanţei, actul normativ nu poate fi aplicat.

În aceste condiţii, referendumul, care a fost stabilit iniţial pentru data de 31 iulie, nu va mai fi organizat la data respectivă, ci- potrivit hotărârii- la două săptămâni după încheierea definitivă a procesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *