Medic amendat cu 5000 lei pentru concedii medicale eliberate greşit

medic reteteUn medic botoşănean a fost sancţionat cu 5000 lei de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, după ce a fost depistat, în urma unui control, ca a încălcat legislaţia privind acordarea concediilor medicale. Alţi opt medici prescriptori au primit avertismente tot pe concedii medicale eliberate greşit. Medicul respectiv nu a contestat încă amenda primită. Este prima amendă dată anul acesta de instituţia de asigurări de sănătate pe această speţă.

Au eliberat concedii medicale fără să respecte Ordonanţa 158 şi normele de aplicare ale acestei ordonanţe. Ultimul caz care a fost sancţionat a fost pentru că nu exista o evidenţă cu consultaţiile făcute pentru concediile medicale, nu avea adeverinţe de la angajator cu numărul de zile de concediu medical, nu avea declaraţia pacientului între ce ore trebuie să fie la domiciliu. De aia s-a şi dat amenda, pentru ca s-au găsit foarte multe nereguli„, a precizat Rodica Huţuleac, şefa Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor CJAS, anul acesta au fost sancţionaţi nouă medici pentru concedii medicale eronate, din care opt cu avertisment pe proces verbal de contravenţie şi unul cu amendă de 5000 lei. Anul trecut, numărul celor care au fost amendaţi a fost mai mare, respectiv  14 medici sancţionaţi cu amenzi contravenţionale şi unul cu avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *