Director cu nota 4,35 la titularizare

Printre candidatii botosaneni care nu au reusit sa obtina nota minima la concursul de titularizare se numara si Petronela Zaharia, directorul Scolii Dimacheni. Ea a sustinut proba la limba si literatura franceza si a fost notata cu 4,35.

Petronela Zaharia are o vechime de noua ani in invatamant, iar de sapte luni este directorul Scolii Dimacheni. Ea a profesat ca necalificat in timp ce a urmat cursurile Universitatii „Spiru Haret”. In ultimii patru ani s-a prezentat la concursul de titularizare, dar fara a reusi sa treaca examenul. Petronela Zaharia a recunoscut ca nu a avut timp sa se pregateasca pentru examen, deoarece a fost ocupata cu gestionarea problemelor scolii, dar si cu cresterea celor trei copii.

Asta nu inseamna ca  sunt incompetenta, pur si simplu nu am avut timp sa ma pregatesc. Daca m-as fi pregatit, as fi reusit cu siguranta. Rezultatul il iau ca atare si merg mai departe„, a declarat Petronela Zaharia. Directorul a explicat ca nu are probleme in a preda elevilor, mai ales ca a absolvit un liceu cu profil filologic si o facultate. Mai mult, a explicat ca materia predata la gimnaziu nu este aceeasi cu cea ceruta la titularizare. Daca nu va obtine 5,00 dupa rezolvarea contestatiilor, ea se va prezenta la testarea organizata pe 4 august, pentru a putea profesa in continuare ca suplinitor.

Ada Macovei, inspector scolar general, a explicat ca a numit cu delegatie un profesor suplinitor deoarece niciun alt cadru din scoala nu a dorit functia de director, dar ca nu este singurul profesor suplinitor din judet care este director. „Daca nu va dori nimeni altcineva din scoala respectiva sa fie director, va ramane tot ea„, a mai afirmat Ada Macovei

Monitorul de Botosani

One thought on “Director cu nota 4,35 la titularizare

  1. Au fost directori buni, dar au fost eliminati de actuala generala. Nu au semnat cu PDL si in plus nu au fost deacord sa duca si 30 de adeziuni. Asta e nivelul de competenta la care se poate ridica actuala conducere a ISJ Botosani. La Dimacheni au fost oameni foarte buni si sunt dar nu sunt apreciati de primarul Cojocaru sau de actuala conducere ISJ. Sunt profesori cu gradul II si I, dar nu vor sa se imbrace in portocaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *