Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani: Procentul celor care nu au promovat concursul de titularizare nu se adresează întregului corp profesoral

Liviu Axinte, lider LSI Botosani
Liviu Axinte, lider LSI Botosani

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământul botoşănean consideră că nu trebuie generalizată în învăţământ situaţia celor care nu au promovat concursul de titularizare. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din  Învăţământ Botoşani, consideră că concursul de titularizare este un concurs care se adresează celor care nu sunt încă titulari în sistem şi că este nedrept să se spună că doar 30% din profesori au promovat examenul de titularizare.

Trebuie să ţinem cont că deja marea majoritate sunt titulari în sistem şi procentul acesta nu se adresează întregului corp profesoral, ci celor care aspira la statutul de profesor. Sunt mulţi debutanţi dintre ei. Sigur, nivelul de pregătire nu a fost cel corespunzător unui examen de importanţa şi seriozitatea acestuia şi poate ar fi vorba şi de nivelul subiectelor la unele discipline„, a spus Axinte.

De anul viitor, concursul de titularizare va dispărea, iar responsabilitatea selectării personalului va reveni în întregime şcolii. Sindicaliştii nu sunt însă de acord cu această nouă modalitate de selecţie, care, spun ei, ar putea să se fie subiectivă.

Eu am spus de multe ori că, pentru mine concursul de titularizare era un examen serios. Şi anul acesta trierea s-a făcut la modul serios. Practic, dacă vom constata că la anul, odată ce concursul va trece la şcoală notele vor creşte spectaculos, atunci ne vom pune un semn de întrebare în legătură cu examenul din şcoală„, a adăugat Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *