Operaţii triate la Spitalul Judeţean pentru ca aparatul de aer condiţionat s-a stricat

Radu Malancea in sala de operatie
medicul chirurg Radu Malancea

Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean au decis să opereze doar cazurile urgente şi asta din cauza că aparatul de aer condiţionat de la blocul operator s-a stricat. Din acest motiv, medicii sunt puşi în situaţia de a face intervenţii la temperaturi de 40 de grade. Ei spun că au luat decizia de a opera doar cazurile urgente, întrucât se pune în pericol siguranţa pacienţilor. Este al doilea an consecutiv când aparatul de aer condiţionat din blocul operator al spitalului cedează.

Azi, după prima operaţie, colegii chirurgi au venit şi au spus că miroase a textolit ars. A verificat departamentul tehnic şi au descoperit că un motor este ars al instalaţia de aer condiţionat. Astfel, după ce am terminat prima operaţie s-a decis sistarea intervenţiilor pentru că puneam în pericol siguranţa pacienţilor din cauza umidităţii şi căldurii„, a spus medicul chirurg Radu Malancea, şef secţie Ortopedie.

Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean, susţine că aparatul urmează să fie reparat şi speră ca în cursul zilei de miercuri, acesta să devină funcţional.

L-am dat la reparat. Acestea sunt achiziţiile făcute înainte de venirea mea. S-au luat mese de operaţie care cedează, s-au luat aparate de aer condiţionat care se strică repede„, a precizat Ovidiu Mimor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *