Modernizare cu ghinion la Spitalul Judeţean: Reprezentanţii unităţii au constatat că trebuie realizat şi un lift exterior pentru alimente, pentru care nu sunt bani

Spitalul Judeţean a obţinut o finanţare substanţială pentru a funcţiona la standarde europene, însă este posibil ca după finalizarea lucrărilor unitatea să nu fie acreditată. Pe lângă faptul că în proiectul de modernizare nu a fost prinsă spălătoria, bucătăria şi tâmplăria clădirii, reprezentanţii unităţii spitaliceşti au constatat că nici circuitele interne nu sunt funcţionale, iar proiectul de modernizare, în valoare de 14 milioane de euro, nu prevede reabilitări în acest sens. Concret, unitatea spitalicească trebuie să facă un lift exterior pentru transportul mâncării, întrucât prin lifturile interioare mâncarea se intersectează cu bolnavii şi cu vizitatorii. Reprezentanţii spitalului şi cei ai Consiliului Judeţean caută soluţii pentru a vedea de unde fac rost de bani ca să se realizeze şi acest lift cerut de normele sanitare.

Din discuţii, a rezultat o altă problemă mare. Faptul că nu avem circuite sanitare în spital, conform legii, dacă se face proiectul în felul acesta. Nu se poate renunţa la nimic ca să faci altceva în loc şi trebuie să găsim soluţii de finanţare pentr un lift exterior, care să ducă alimentele până la etajul şapte. Dacă nu se face treaba aceasta, automat spitalul nu primeşte autorizaţie de funcţionare în primul rând, iar, în al doilea rând, nu primeşte acreditare. Se întâlnesc pe acelaşi hol comun şi rufele murdare şi morţii, şi mâncarea şi bolnavii, ceea ce nu permite legea. Sunt patru hibe mari la proiect: liftul exterior, bucătăria, spălătoria şi tâmplăria, care nu sunt cuprinse pentru modernizare. Când s-a făcut proiectul s-a gândit că se externalizează bucătăria şi spălătoria, ori eu nu văd o firmă de catering care să facă trei porţii pe zi de mâncare la un bolnav cu 8 lei„, a spus Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta susţine că se încearcă ca banii pentru liftul exterior să fie prinşi măcar în bugetul de anul viitor al Consiliului Judeţean.

De asemenea, nici investiţia nu se poate derula, deşi există şi constructori desemnaţi câştigători, din cauză că există o contestaţie la dirigintele de şantier, fapt care va tergiversa şi mai mult începerea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *