Crește violența în familiile din județul Botoșani. Unde sunt cele mai multe astfel de fapte comise!

Numărul de cazuri de violență domestică crește de la un an la altul. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, în anul 2023 au fost înregistrate 1.425 de fapte de violență în familie, în creștere față de 2022 când au fost peste 1300 de astfel de cazuri.

Înregistrând 1.425 de infracțiuni, violența intrafamilială este o formă a criminalității cu grave consecințe asupra dezvoltării și evoluției victimelor acestui gen de fapte. Având în vedere locul comiterii faptelor de violenţă domestică, se constată că 38,87% din total, au fost comise în mediul urban și 61,12% din total, au fost comise în  mediul rural.  Precizăm că 1209 de infracțiuni, reprezentând 84,84% din infracționalitatea sesizată pe acest segment, au fost comise la domiciliu și 216 de infracțiuni au fost comise în spaţiul public”, se arată într-o informare a IPJ Botoșani.

În scopul diminuării unor riscuri iminente la adresa vieții, integrității fizice ori libertății unor persoane puse în pericol printr-un act de violență domestică, structurile de poliţie au desfăşurat activităţi specifice prin care au fost emise 390 de ordine de protecție provizorii.

Dintre cele 390 de ordine de protecție provizorii emise, 369 au fost confirmate de către procuror, reprezentând o rată de confirmare de 98,40%, iar 208 ordine de protecție provizorii au fost transformate în ordine de protecție, reprezentând 53,33% din total .

Creșterea sesizărilor în domeniul violenței domestice scoate în evidență încrederea populației de a sesiza astfel de fapte, dar și de a solicita emiterea ordinelor de protecție provizorii”, mai precizează sursa citată.

Sumele uriașe pe care le datorează statului trei pensionari din Botoșani! Au popriri pe pensii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *