A început verificarea rovignetelor. Vezi unde acţionează camerele video

camere video pentru rovigneteUn echipamement mobil de verificare electronică a rovignetelor este prezent, începând de luni, în judeţul Botoşani. Camerele video vor fi amplasate pe toate drumurile de interes naţional şi european, având ca scop identificarea maşinilor care rulează fără a avea plătită taxa de drum.

Echipajul de la Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi a acţionat, luni, atât pe drumul naţional Botoşani- Suceava, cât şi pe Botoşani- Iaşi. În următoarele zile, camerele vor fi amplasate şi pe drumul către Botoşani- Bucecea- Siret, Botoşani- Dorohoi- Darabani, Botoşani- Ştefăneşti sau Botoşani- Săveni.

El va funcţiona până la 16 ore în fiecare zi. De regulă, echipamentul va fi montat pe marginea drumului şi va filma toate maşinile care trec prin zonă. Instantaneu, numărul de înmatriculare al maşinii este introdus în sistemul electronic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iar verificarea în baza de date CESTRIN va confirma dacă autovehiculul are sau nu taxa de drum plătită. În cazul în care maşina nu are rovignetă, proprietarul acesteia este identificat şi este sancţionat cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *