Una dintre asistentele anchetate în dosarul şpăgilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost lăsată să revină la serviciu. Este vorba de Mirela Titiliu, în cazul căreia judecătorii Tribunalului Botoşani au decis, joi, că poate profesa în continuare ca asistent medical şef în cadrul secţiei de Boli Infecţioase.
Decizia a fost luată după ce Mirela Titiliuc a contestat măsura controlului judiciar dispus pe 15 ianuarie de procurorii DNA Suceava în cazul său. Măsura includea şi interdicţia de a profesa pe funcţia pe care cadrul medical se afla la momentul comiterii presupuselor fapte de luare de mită.
Solutia pe scurt: În temeiul art. 213 Cod procedură penală, admite în parte plângerea formulată de petenta-inculpată Titiliuc Mirela, împotriva ordonanţei de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar din data de 15.01.2024 în dosarul nr. 7/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava. În temeiul art. 213 alin. 6 Cod procedură penală, modifică obligaţiile din conţinutul controlului judiciar instituit prin ordonanţa de mai sus, în sensul că elimină obligaţia instituită în sarcina inculpatei de a nu exercita funcţia de asistent medical şef în cadrul secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 25 ianuarie 2024.
Acuzaţiile DNA
În perioada 2020-2022, inculpații Titiliuc Mirela, Surugiu Anca și Anichei Claudiu, ar fi deținut diferite calități în cadrul comisiilor de examinare înființate la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier.
În acel context, inculpații Surugiu Anca și Anichei Claudiu ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime, respectiv nota 7,00.
În aceleași împrejurări, inculpatele Titiliuc Mirela și Surugiu Anca ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați bunuri și sume de bani cuprinse între 500 lei și 10.000 lei.
Ulterior, ca urmare a „ajutorului” oferit de inculpați, toți candidații au promovat concursurile la care s-au înscris.
cam mult adunati spagile plus salariile traiesc mai bine ca in LONDRA daca ar profesa acolo ! acum se va da 20.000 euro ….