Oficiali IJJ Botoşani: Reorganizarea instituţiei nu va afecta siguranţa cetăţeanului

jandarmi BotosaniPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani, Dan Izotov, susţine că disponibilizarea celor 20 de subofiţeri de jandarmi nu va afecta siguranţa cetăţeanului.

La nivelul IJJ s-a făcut o analiză pentru reorganizarea instituţiei în vederea eficientizării executării misiunilor ce ne revin, obiectivul principal avut în vedere la reorganizare fiind neafectarea capacităţii operative a instituţiei. Reorganizarea instituţiei este un proces legal, corect şi transparent. S-a avut în vedere redimensionarea structurilor de pază şi protecţie instituţională şi redirecţionarea efectivelor către misiunile de ordine-publică, în acest fel siguranţa cetăţenilor nefiind afectată de reorganizarea inspectoratului„, a afirmat Izotov.

Pentru a veni în sprijinul angajaţilor puşi la dispoziţie sau care au primit preaviz, în data de 12 iulie 2011, la sediul inspectoratului a avut loc o prezentare a ofertei de locuri de muncă în judeţul Botoşani .

Reprezentantul A.J.O.F.M.Botoşani a prezentat documentele necesare pentru primirea indemnizaţiei de şomaj, precum şi oferta de locuri de muncă disponibile în acest moment.

Pentru cei care optează pentru recalificare, cursurile organizate de A.J.O.F.M.   sunt gratuite.

Au fost prezenţi şi reprezentanţii a trei  societăţi de pază, din care însă doar una poate face angajări, celelalte două neavând în acest moment locuri de muncă disponibile.

În cazul în care, până la expirarea perioadei de punere la dispoziţie a jandarmilor, se vor elibera posturi în cadrul inspectoratului datorită pierderilor naturale, respectiv pensionări, demisii, etc.,  vor fi desfăşurate evaluări în vederea ocupării acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *