Viceprimarul Ghiorghiţă: Nu vom face controale şi nu vom da amenzi celor care nu şi-au asigurat locuinţele

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă
Viceprimarul Florin Ghiorghiţă

Botoşănenii pot răsufla uşuraţi. Primăria Botoşani nu va da amenzi celor care nu şi-au asigurat locuinţele. Termenul limită pentru asigurarea acestora este 15 iulie şi, potrivit legii, cine nu are casa asigurată obligatoriu împotriva cutremurului, inundaţiilor şi alunecărilor de teren se poate trezi cu amendă de la Primarie sau că nu va mai primi ajutor de stat în caz de dezastru.

Doar nu face Primăria controale. Cum să facă Primăria controale dacă şi-au asigurat ăia apartamentul? Nu dau nicio amendă. La locuinţele sociale, unde este sarcina noastră, acolo le verificăm, le facem asigurările. În rest, la locuinţele proprietate privată doar nu o să mă duc să le controlez să văd dacă au sau nu asigurarea făcută. Nu vom face. Uite, ne-a mai dat o treabă! Să mă duc să văd dacă are asigurare, iaca nu mai pot. Dacă se dă o lege, să dea şi instituţia de control„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

15 iulie 2011 este termenul limita anunţat de Ministerul Administraţiei şi Internelor de la care proprietarii care nu şi-au asigurat locuinţele obligatoriu împotriva riscurilor de cutremur, alunecări de teren şi inundaţii pot fi amendaţi cu 100 de lei sau cu 500 de lei de către primari.

Asigurarea costă anual 10 euro sau 20 de euro, în funcţie de materialul de construcţie a casei.

One thought on “Viceprimarul Ghiorghiţă: Nu vom face controale şi nu vom da amenzi celor care nu şi-au asigurat locuinţele

  1. tu te auzi cand vorbesti ? asta e exprimare de viceprimar de oras ?!!
    daca si-au asigurat „aia” apartamentul…, „iaca nu mai pot….”
    asa o sa spuna si cand va veni un cutremur sau alta calamitate : iaca nu mai pot eu de prostii aia… care m-au votat….iar eu i-am furat !
    iar redactia ar trebui sa precizeze ca cei care nu isi asigura locuintele nu vor primi nici despagubiri din partea statului…(„botosanenii pot rasufla usurati”…. pana la prima calamitate…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *