Prinşi de poliţiştii de frontieră că braconau pe Prut

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pe numele a doi bărbaţi, care au fost descoperiţi pescuind cu unelte interzise pe râul Prut, peste linia de frontieră dintre România şi Moldova.

 În data de 10 iulie, în jurul orelor 09.30, în urma desfăşurării unei acţiuni specifice privind combaterea braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Româneşti au descoperit şi reţinut doi cetăţeni români, care desfăşurau activităţi de pescuit cu unelte interzise de lege.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul SPF Româneşti, unde au fost identificaţi ca fiind Ioan O., de 61 de ani şi Florin R., de 45 de ani, ambii din comuna Santa Mare. Din cercetările efectuate şi în urma declaraţiilor celor doi cetăţeni, a rezultat faptul că aceştia pescuiau pe direcţia localităţii Santa Mare,  cu unelte interzise de lege, de pe o insulă de formaţiune nouă, aflată dincolo de mijlocul râului Prut, peste linia de frontieră dintre România  şi Moldova, trecând ilegal peste frontiera de stat a României.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doiu bărbaţi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală şi pescuit cu unelte interzise de lege, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, competent în soluţionarea cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *