Activitatea profesorilor, directorilor de şcoli şi inspectorilor şcolari, evaluată

Inspectorul scolar general, Ada Macovei
Inspectorul scolar general, Ada Macovei

Cadrele didactice vor fi evaluate până la 1 septembrie. O parte dintre aceştia vor primi calificativele diminuate pentru rezultatele obţinute în munca cu elevii la examenele naţionale. Examinarea profesorilor va fi făcută de către directorii de şcoli. Şi aceştia din urmă vor fi evaluaţi, însă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Evaluarea se face pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar care s-a încheiat.

Inspectorii şcolari sunt şi ei evaluaţi de către inspectorul general, iar inspectorul general şi directorul Casei Corpului Didactic de către Ministerul Educaţiei, astfel încât pâna la 1 septembrie tot personalul didactic din învăţământ  ar trebui să fie evaluat. Bineînţeles, funcţie şi de performanţele obţinute anul acesta şcolar. În ceea ce priveşte personalul nedidactic şi auxiliar, aceştia sunt evaluaţi la sfârşitul fiecărui an calendaristic„, a spus Ada Macovei, inspector general al IŞJ.

Şefa învăţământului botoşănean a declarat că se aşteaptă şi sesiunea a doua a examenului de Bacalureat pentru a putea face raportul final al acestui tip de examen, după care vor exista nişte concluzii clare şi cu date exacte, în ceea ce priveşte activitatea profesorilor, şi pe baza cărora se va acţiona pentru stabilirea calificativelor acestora, dar şi a performanţelor fiecărui director.

Cu siguranţă, la un procent de 20% sau sub 20% la examenele naţionale există nişte probleme şi atunci trebuie să ţinem cont de ele şi nu le putem ascunde sau nu putem considera că ele nu există„, a spus Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *