Liviu Axinte, liderul LSI: Profesorii să fie evaluaţi funcţie de gradul de nepromovabilitate şi nu după cel de promovabilitate

Liviu Axinte, lider LSI Botosani
Liviu Axinte, lider LSI Botosani

Liviu Axinte spune că rezultatele obţinute la Bacalaureat în judeţul Botoşani nu sunt chiar dezastruoase şi că ele arată nivelul la care este învăţământul liceal în acest moment. Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani speră ca în sesiunea a doua a bacalaureatului nivelul de promovabilitate să fie unul mai mare.

Poate că pe viitor se va acorda o mai mare atenţie din partea elevilor acestui examen, care trebuie să fie un examen serios. Discuţia pe camerele video este, după părerea mea, o discuţie inutilă. Supravegherea elevilor în cadrul examenelor de Bacalaureat poate fi o supraveghere corectă şi cu camere şi frără camere, însă pot fi fraude şi cu camere. Să nu ne gândim că o cameră cuprinde perfect o sală de clasă„, a spus Axinte.

Acesta spune că vina pentru aceste rezultate poate fi pusă doar într-o mică măsură pe seama profesorilor şi într-o mai mare măsură pe seama elevilor, însă a criticat faptul că profesorii sunt evaluaţi funcţie de gradul de promovabilitate, ceea ce nu este corect.

Cred că în unele şcoli ar trebui evaluaţi profesorii invers, funcţie de gradul de nepromovabilitate şi să fie apreciat acel profesor care se sesisează că un elev nu este la nivel de nota cinci, să nu i se dea drumul să se ducă în bacalaureat. Însă, sistemul este de aşa natură încât aprecierea profesorului se face statistic, la nivelul promovabilităţii, un indicator care din punctul meu de vedere este greşit şi este greşit introdus de minister, de inspectorate şcolare, de şcoli„, a adăugat liderul LSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *