Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului promovează județul Botoșani pe pagina sa de Facebook. „Lasă-te surprins de țara ta, descoperă județul Botoșani”, este îndemnul transmis de Ministerul Turismului.
„Știați că Botoșaniul a fost menționat prima dată într-un act oficial în anul 1439 în ,,Letopisețul Țării Moldovei” de către cronicarul Grigore Ureche?
,,Astăzi chiar de m-aş întoarce
A-nţelege n-o mai pot…
Unde eşti, copilărie,
Cu pădurea ta cu tot?”
Cui nu-i este dor de copilărie? “Luceafărul” poeziei românești poetul Mihai Eminescu, născut în Botoșani, a scris versurile operei lirice ,,O, rămâi” având probabil nostalgia amintirilor inocente ale celei mai frumoase vârste și a farmecului naturii înconjurătoare, văzută cu ochi de copil.
Casa memorială Mihai Eminescu se poate vizita la Ipotești, unde veți putea păși în trecutul “cutreierat” de acesta.
Botoșaniul a fost locul nașterii și copilăriei savantului Nicolae Iorga, iar în casa memorială care îi poartă numele, vă veți putea transpune în vremurile timpurii ale copilăriei sale.
Și, că tot am vorbit despre armonie, puteți să admirați echilibrul primordial dintre floră și faună în următoarele locații :
Lacul Stânca-Costești;
Rezervația forestieră Pădurea Tudora;
Rezervația forestieră Făgetul Secular din Stuhoasa.
Iar, pentru cei care vor să își exploreze latura spirituală pot vizita lăcașele de cult:
Mănăstirea Coșula
Biserica de Lemn Brăești
Biserica Sf. Gheorghe
Mănăstirea Popăuți
Totodată, puteți vizita centrul vechi al Botoșaniului presărat cu elemente de arhitectură impresionante! Voi ce vreți sa vizitați în Botoșani?”, este postarea de pe pagina de socializare.
FOTO Colțul de paradis de la granița Botoșanilor. În culorile toamnei este cu atât mai spectaculos