Salariile pentru profesorii botoşăneni se lasă aşteptate

Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan
Liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan

Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani, a declarat că banii pentru salariile profesorilor botoşăneni întârzie să apară. Probleme sunt, după cum am mai anunţat, în muncipiile Botoşani şi Dorohoi, acolo unde s-au făcut descoperiri de bugete în urma grevei profesorilor.  Ea susţine că unele şcoli din judeţ au bani pentru concediile profesorilor, altele nu. Maria Ţiprigan spune că, în asemenea condiţii, dascălii nu au cu ce să meargă în concedii.

Bugetul s-a golit şi nu se poate face rectificare bugetară decât acum, în iulie. O să ia lunar, în fiecare lună concediul, ca anul trecut. Întotdeauna este bătaie de joc în învăţământ, iar pe mine nu mă miră. Oamenii ştiau încă de când am ieşit în stradă că nu vor fi bani. Nu era o curiozitate. Şi nu acum, dintotdeauna nu au fost bani. Pentru noi vine un coşmar când este vorba de concediu. Unde să se ducă omul în concediu? Pe lângă faptul că s-au diminuat salariile, ce ne-au adus la nivelul anilor 2007, nici acest puţin nu poţi să-l iei la timp„, a spus Maria Ţiprigan.

SIP ameninţă cu proteste în cazul în cazul în care nu va fi rectificare de buget pentru achitarea drepturilor salariale ale profesorilor. Reprezentanţii Primăriei Botoşani au anunţat că nu sunt bani pentru salariile profesorilor pe trimestrul III.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *