Bucătăreasa care a inventat ciorba rădăuţeană a ajuns pe Netflix. Apare în serialul documentar „Flavours of Romania”. La 77 de ani, femeia care a făcut una dintre cele mai bune ciorbe din lume a ajuns vedetă cu ajutorul producătorului britanic Charlie Ottley, un mare admirator al ţării noastre.
Cornelia Dumitrescu s-a născut la Botoşani, dar a inventat ciorba rădăuţeană căreia Charlie Ottley i-a dedicat un episod întreg din documentarul lui „Flavours of Romania”.
Cornelia Dumitrescu: O bucurie imensă, imensă, că nu m-am aşteptat, chiar a fost aşa o surpriză.
N-am ştiut că vine. ne-am trezit cu el în restaurant. Și-a comandat o ciorbă, a servit-o şi după aceea ne-a spus cine este. A devenit fan ciorba rădăuţeană.
Cornelia Dumitrescu a fost o viaţă întreagă bucătăreasă, dar ciorba rădăuţeană a inventat-o într-o duminică, acasă, pentru ai ei.
Ciorba rădăuţeană inventată în urmă cu 40 de ani a ajuns acum pe locul şapte în topul celor mai bune supe din lume
Cornelia Dumitrescu: Am făcut într-un sfârşit de săptămână, au fost şi copiii la masă, am servit toţi şi le-a plăcut şi încet, încet am introdus-o şi în restaurant. Şi a fost foarte bine primită.
Angela Sehlanec, fiica: Eram nişte copii mofturoşi care trebuiau satisfăcuţi cumva ne-a plăcut, ne-a plăcut de la început. Avem şi noi eroina noastră, vedeta noastră tot mai populară ca să spun aşa.
Ciorba rădăuţeană inventată în urmă cu 40 de ani a ajuns acum pe locul şapte în topul celor mai bune supe din lume. Este varianta dietetică a ciorbei de burtă, spun bucătarii.
Cornelia Dumitrescu: Conteză foarte mult ingredientele pe care le pui. să fie carnea calitate bună, smântâna la fel. N-am să fiu eu, dar ciorba o să rămână şi cine o s-o servească o să-şi aducă aminte şi de mine.
Nu doar ciorba rădăuţeană a făcut înconjurul lumii. Tot în judeţul Suceava, ne mândrim cu ceramica neagră lucrată de un tânăr talentat, promovat şi el de regizorul Charlie Ottley. În cei 10 ani de când a descoperit România, Charlie Ottley a realizat trei serii importante de documentare difuzate pe tot globul. Seria include câte un episod pentru fiecare regiune istorică a României. Promovează tradiții, obiceiuri, atracţii naturale, culturale și gastronomice, scrie Observator.