Cercul de orientare turistică de la Palatul Copiilor Botoşani a obţinut locul II la un concurs naţional de ecoturism

concurs orietare turisticaÎn perioada 22-27 iunie, Palatul Copiilor Brăila a organizat a IV a ediţie a Concursului Naţional de Ecoturism „Danubius” în Parcul Naţional Balta Mică a Brăilei. Din partea judeţului nostru, ca şi la ediţiile anterioare a  participat un echipaj de la Cercul de orientare turistică de la Palatul Copiilor Botoşani, condus de prof. Gheorghe Şuliuc. Scopul acestei acţiuni a fost: cunoaşterea şi aplicarea principiilor care stau la baza activităţii de orientare turistică şi ecoturism, îndemânare, perspicacitate etc.

Concursul s-a desfăşurat doar pe Insula Mică a Brăilei şi a cuprins mai multe probe: 1. Ecoturism – parcurgerea unui traseu de 6 ore cu rezolvarea mai multor sarcini: acordarea primului ajutor, igienizarea unei porţiuni din traseu, cunoştinţe despre floră şi faună, controlul echipamentului necesar turistului; 2. Orientare sportivă – concurs; 3. Îndemânare – a cuprins: tir cu arcul, pescuit sportiv, deplasarea cu barca cu vâsle pe Dunăre, înot şi cea mai interesantă probă trai în condiţii de izolare (montarea cortului, confecţionare de capcane, confecţionarea arcului, undiţei, suliţei) filtrarea apei din Dunăre pentru consum, instalarea unui adăpost improvizat; 4. Parcursul aplicativ; 5. Proba ecologică; 6. Creaţie literară – eseu din perioada taberei.

La toate aceste probe echipajul nostru a obţinut locul II la „Trai în condiţii de izolare”, locul II la „Creaţie literară” şi trei menţiuni la orientare sportivă, îndemânare şi clasament general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *