Bugetul primit de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani pentru serviciile de medicină fizică și reabilitare a crescut substanțial în luna iulie. Alina Mustiață, dirrectorul CAS Botoșani, a declarat că urmare a acestei creșteri, botoșănenii vor putea beneficia într-un număr mai mare de servicii medicale de recuperare.
Astfel, dacă în luna iulie 2022, suma decontată de CAS Botoșani pentru servicii de medicină fizică și de reabilitare a fost de 68.995 lei, pentru luna iulie 2023 bugetul alocat pentru acest tip de serviciu a fost de 300.000 lei.
”Creșterea fondului alocat de cinci ori pentru acest tip de servicii medicale era absolut necesară având în vedere numărul mare de asigurați care au nevoie de recuperare medicală”, a precizat Alina Mustiață.
Perioada pentru care se decontează procedurile specifice de medicină fizică și de reabilitare este de maxim 21 de zile pe an de asigurat, atât la copii cât și la adulțim cu excepția pacienților cu diagnostic confirmat de accident vascular cerebral în primele patru luni, pentru paralizie cerebrală, pentru pacientele cu limfedem secundar limfadenectomiei axiliare și pentru pacientele cu anexectomie, pentru marii arși în primele patru luni de la externare, când se decontează proceduri medicale specifice de medicină fizică și de reabilitare pentru o perioadă de maxim 42 de zile pe an de asigurat, aceste perioade putând fi fracționate în maximum două fracțiuni, în funcție de afecțiunea de bază la recomandarea medicului de specialitate medicină fizică și de reabilitare.
La nivelul județului Botoșani sunt șase furnizori aflați în relația contractuală cu CAS Botoșani în acest sens, respectiv trei spitale și trei clinice private.
Ești din Botoșani și vrei să devii șofer la Procuratură? Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești!