Zeci de fiţuici descoperite de reprezentanţii Comisiei de Bacalaureat în wc-urile centrelor de examen

Zeci de fituici gasite de reprezentantii Comisiei judetene de bacalaureat in urma controalelor facute, luni, in centrele de examen, a anuntat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean. Materialele ajutatoare, de la brosuri tiparite, fituici facute din pix sau pe calculator, au fost gasite de profesorii supraveghetori, dar si de reprezentantii comisiei la  punctele sanitare.

Materialele ajutatoare nu sunt intr-o cantitate impresionabila, dar, ne-am fi dorit sa nu existe deloc. Au fost gasite aceste materiale pe peretii despartitori dintre compartimentele din bai, acolo unde nimeni nu s-ar fi gindit vreodata sa caute. Au atras atentia prin numarul mare de elevi care mergeau la baie intr-un timp foarte scurt de la inceperea probei, undeva intr-un interval de 20-30 minute. Era imposibil, pentru ca abia primisera subiectele si ne-a atras atentia in mod deosebit acest lucru si cred ca este inutil ca de acum sa trecem la perchezitii, sa-i verificam. Daca si-ar face toata lumea treaba, asa cum prevede regulamentul, si aici ma refer strict la asistentii din sali si de pe holuri, cred ca aceste tentative de frauda ar putea fi diminuate„, a precizat Ada Macovei.

Reprezentantii comisiei nu au putut sa traga pe nimeni la raspundere in astfel de situatii. Reprezentantii ISJ spun ca vor lua masuri suplimentare de siguranta astfel incat sa nu mai exista tentative de frauda la examene, daca nu in acest an macar in viitorii ani.

Macar in viitorul foarte apropiat sa dam un examen curat despre care sa nu sa se poata spune nimic. Este foarte greu dupa atatia ani sa strici o industrie intreaga„, a adaugat Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *