Sanctiuni dictate profesorilor supraveghetori de la Colegiul Eminescu, in urma fraudei de la examenul de bacalaureat

Sefa Inspectoratului Scolar, Ada Macovei
Sefa Inspectoratului Scolar, Ada Macovei

Cadrele didactice care au făcut parte din comisiile de supraveghere unde au susținut proba de limba și literatura română cei doi candidați eliminați din examen, sancționați de Comisia județeană de bacalaureat. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, câteva cadre didactice (în jur de cinci sau șase) nu vor mai avea voie să facă parte din comisiile examenului de bacalaureat. De asemenea, sancțiuni urmează a fi dictate și în cazul altor cadre didactice, unde, în urma unor controale făcute luni în centrele de examen au fost depistate și lucrări numerotate greșit. Ada Macovei supune ca in acest caz s-a incercat sa nu se anuleze tezele elevilor, care nu aveau nicio vina in acest caz. Vina apartine asistentilor supraveghetori care trebuiau sa informeze elevii cum sa numeroteze tezele. Si in acest caz vor fi dispuse masuri.

Toată lumea care nu-și face tereaba la comisii va primi sancțiune maximă. Cinci ani nu are ce cauta in comisii. S-a mers prea departe. Si acum doi an am incercat sa montam camerele de supraveghere si tot ne-am izbit de acelasi val de rezistenta din partea cadrelor didactice si directorilor de scoli. Anul trecut tot au fost eliminati din examen un numar important de elevi, ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarma, iar anul acesta sanctiunile vor fi si mai dure. Sunt date si de metodologie si pentru elevi, care nu se pot prezenta la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat, insemnind ca, daca au fost prinsi anul acesta cu tentativa de frauda si eliminati din examen nu se pot prezenta pina in sesiunea de toamna a anului viitor, iar pentru cadrele didactice sanctiunile pot merge pina la desfacearea contractului de munca„, a precizat Ada Macovei.

Inspectorul general al ISJ a declarat ca, deocamdata, pentru ce s-a intamplat luni, sanctiunea pe care o va aplica Comisia judeteana de bacalaureat cadrelor didactice supraveghetoare din centrul de examen de la Colegiul Mihai Eminescu este de eliminare din examenul de bacalaureat pentru urmatorii cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *