Zeci de copii din judeţul Botoşani diagnosticaţi cu malnutriţie

Un număr de 35 de copii au fost depistaţi în primele trei luni ale anului în curs cu malnutriţie, potrivit unor statistici ale Direcţiei de Sănătate Publică. Cei mai mulţi dintre micuţii cu malnutriţie proteino-calorică, respectiv 30 de cazuri, au vârsta sub un an. Reprezentanţii DSP susţin că, totuşi, faţă de anul 2010, totalul copiilor rămaşi în evidenţă cu malnutriţie la sfârşitul trimestrului I 2011 a fost de 128 cazuri, faţă de 315 rămaşi în evidenţă la finele anului 2010.

Scăderea este datorată alimentaţiei cu lapte praf, program de care au beneficiat mai mulţi copii cu probleme de sănătate, cazurile sociale„, a precizat Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al DSP.

Cei mai mulţi dintre copiii alimentaţi inadecvat provind in mediul rural, respectiv 86 de cazuri, dublu faţă de mediul urban unde au fost depistate 42 cazuri. Greşeli în alimentaţia sugarului şi copilului mic, lipsa noţiunilor elementare de creştere a copilului, educaţie sanitară deficitară şi  neglijenţa părinţilor sunt cauzele principale care au dus la aceste situaţii, spun specialiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *