Un tînăr şofer s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să muşamalizeze un accident în urma căruia a lovit un om

Un tânăr de 25 de ani din Darabani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce a trecut cu maşina peste un bărbat de 52 de ani.

Potrivit Poliţiei, victima, Mircea Mihai, aflată în stare de ebrietate a fost găsită sâmbătă, în jurul orei 6.50, pe marginea unui drum sătesc din apropierea localităţii Suharău, comuna Suharău, judeţul Botoşani. Bărbatul, din aceeaşi localitate, prezenta leziuni în zona membrului inferior drept. Acesta a afirmat că în seara de vineri, în jurul orei 22.00, în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe partea stîngă a drumului sătesc, a fost accidentat de către un autoturism care a părăsit locul  evenimentului. Examinarea medico-legală provizorie a confirmat ipoteza unui accident de circulaţie.

Primele verificări efectuate de poliţişti au stabilit că autovehiculul implicat în accident face parte din categoria autoturismelor, posibil marca Dacia Logan. Extinderea cercetărilor a condus la identificarea autorului faptei în persoana unui tânăr de 25 ani, Mirel Silviu Dănăilă, din oraşul Darabani, judeţul Botoşani, care, în seara zilei de vineri, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul marca Vauxhall Astra,  înmatriculat în Marea Britanie, pe drumul comunal DC 82 B, l-a accidentat grav pe  bărbatul de 52 de ani după care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie. S-a stabilit de asemenea că, la momentul producerii accidentului victima de afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi se deplasa sinuos pe partea stângă a carosabilului. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane, fără încuviinţarea poliţiei, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *