Mihai Ţâbuleac: Sper să putem retrage de pe ordinea de zi proiectul privind organizarea referendumului

 

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac

Proiectul de Hotărâre de Consiliul Judeţean privind organizarea unui referendum în data de 24 iulie depus, marţi, de membrii Uniunii Social-Liberale Botoşani prin care botoşănenii vor fi chestionaţi cu privire la necesitatea regionalizării ţării  va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei din data de 29 iunie. Proiectul a fost întocmit în baza legii 3 din 2000, referendumul de la finele lunii iulie, depinzând însă de votul consilierilor judeţeni. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, s-a declarat împotriva acestui referendum şi speră ca acesta să fie retras de pe ordinea de zi.

„Sigur că nu am încotro decât să includ pe ordinea de zi şi să-l prezint în data de 29 iunie consilierilor judeţeni, dar eu sper să fie create condiţiile necesare care să ne dea posibilitatea retragerii acestui proiect de pe ordinea de zi”, a declarat Ţâbuleac.

Acesta consideră că în acest caz referendumul trebuie organizat de entitatea care a propus proiectul privind noile limite ale judeţului.

În plus, şeful CJ Botoşani mai spune că organizarea unui referendum duce la cheltuieli foarte mari, inutile, din partea administraţiei locale. 

„Dacă se ajunge la referendum vom cheltui foarte mulţi bani şi nu vom face decât să punem o întrebare la care deja ştim răspunsul. Eu înţeleg să faci referendum unde răspunsul nu e foarte clar însă altfel nu văd de ce s-ar cheltui atâţia bani?”, a mai declarat Mihai Ţâbuleac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *