Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională. Botoșaniul rămâne la patru elevi de 10

Ministerul Educației a publicat marți rezultatele finale la Evaluarea Națională, după contestații. Numărul elevilor de 10 nu s-a modificat, în județul Botoșani, după recorectarea lucrărilor. Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Ioana Zamfirescu și Vlad Crăciun, o elevă de la Colegiul Național „A.T. Laurian”: Amelia Bălan, și un elev de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă”: Marinela Larisa Patriu.

VEZI AICI REZULTATELE FINALE!

Elevii nemulțumiți de rezultatele inițiale au depus contestații la centrele de examen sau le-au transmis electronic, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Înainte de contestații, procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2023 a fost de 76,2 – în scădere cu șase puncte față de anul trecut, dar similar cu 2020. În mediul rural, 2 din 5 elevi sunt sub media 5, iar 70% nu iau nici măcar media 7, conform analizei Edupedu.ro.

Eleva din Botoșani, cu 10 la Evaluarea Națională, care vrea să calce pe urmele mamei sale. „Eu cred că mulți dintre colegii mei ar fi meritat note de 10”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *